Könyv

A könyv megjelent, de a sorozat folytatódik!

A kapcsolódó médiamegjelenések listája

Nagy örömömre szolgál, hogy a 2008. évi Könyvfesztiválra a Helikon Kiadó gondozásában megjelent Apa-kép-írás című könyvem. A kötetben szereplő tárcák, novellák, humoreszkek a gyermekes, pontosabban a háromgyermekes élet mozzanatait örökítik meg – apaszemmel elbeszélve. A magyar írott világban – szándékosan nem nagyzolok az irodalom kifejezéssel – kevés apai szemszögből írt, gyermekekről szóló könyv létezik. Ezt a hiányt is pótolja talán az Apa-kép-írás.

Meg is rendelhető, hol máshol, mint a Helikon Kiadónál (Helikont a Helikontól…). A reklámszpot pedig itt látható.

Ajánlásképpen álljon itt a könyv hátlapjáról kiemelt ismertető:

„Tudják Önök, hány babakocsi kell egy kétgyermekes háztartásba? Vagy mire való egy jó rücskös lábtörlő? S azt, hogy a kamaszkor már a születéskor elkezdődik? Igen, apává lenni nem nehéz. Apának lenni – az az igazi kihívás. A kötet írásaiban egy család, a mi családunk örömei tárulnak fel soktucatnyi képben – apa-képben. Én olykor kacagva írtam. Az Olvasónak legalább csendes derűt kívánok.”

A kötet bemutatóját a Könyvfesztiválon tartottuk. Néhány fotó itt látható. Hálás vagyok Novodomszky Éva kolléganőmnek, hogy vállalta a kötet bemutatását; és Rátóti Zoltán színművész barátomnak, hogy tolmácsolta a könyv néhány részletét.
Hasonló hálával tartozom Szűcs Éduának értő és továbbgondol(kodtat)ó illusztrációiért, és Cserhalmi Zsuzsának, a kötet szerkesztőjének éles szeméért és pontos meglátásaiért.

Nem csak azért fontos számomra ez a könyv, mert létezik egy nyomdatermék, amelyre az én nevemet írták. Sokkal lényegesebb, hogy mindez a családunkról: a feleségemről és a gyermekeinkről szól. Az életünk, a közelmúltunk, az örömeink, a vágyaink, az erőfeszítéseink és a boldogságunk is ott van ennek a könyvnek a lapjai között.

A teljes borító itt megtekinthető.

Kérdés, ötlet, javaslat – azaz kapcsolat: gergo.suveges@mtv.hu

Egy hozzászólás a(z) “Könyv” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!