Szenzáció avagy a médiamunkások diadala

Új Ember, 2007. január 28.

Szenzáció avagy a médiamunkások diadala

Csak itt, csak most, vágjunk is bele, mindjárt érkezik első vendégünk, mutatkozz be gyorsan. Saul? Az meg milyen név? Ne haragudj, de ezt senki nem fogja tudni megjegyezni. Szólíthatlak inkább Palinak? Amíg tapsol a közönség, foglalj helyet, Pali. No, hát mondd csak, hogy is volt ez a vakulásos dolog? Fényt láttál? Miféle fényt? Napba néztél, Palikám? Vagy indulás előtt ittál valamicskét? Tényleg? Még hangokat is hallottál? Hú, micsoda anyag lehet, erre én is kíváncsi vagyok, a műsor után megbeszéljük, jó? Amíg a közönség ujjong, rövid reklám meg hírek, aztán jövünk vissza.

***

Látásjavítás műtét nélkül! Azt hiszi, vége a szeme világának? Nem tudja, kihez forduljon segítségért? A megoldás a háromnapos kúra: Ananiás kapszula! Hulljon le szeméről a hályog! Kapható a Damaszkusz-boltokban és a fitotékákban. Leinformálható!

***

Dezertőrt keres a katonai rendészet. Számos veszélyes terrorista csúszott ki az igazságszolgáltatás markából, mert az elfogásukra küldött jeruzsálemi megbízott a lázadók mellé állt. A példátlan eset három napja történt Damaszkuszban, de a hírügynökségek csak most kaptak tájékoztatást. A rendőrség nagy erőkkel keresi T. Sault, aki egyes információk szerint megváltoztatta személynevét: palira veszi a nyomozókat. A hatóságok figyelmeztetnek: senki ne próbálja maga elfogni a szökött férfit, és legyen óvatos a deviáns csoportokkal.

***

Sajátos természeti jelenségnek lehettek tanúi, akik a Jeruzsálemből Damaszkuszba vezető úton sétáltak három nappal ezelőtt. A szikrázó napsütésben hirtelen elementáris erejű forgószél támadt, amely felkavarta a port és megvadította az állatokat. Szemtanúk szerint mindent elborított a por, lehetetlen volt előle biztonságos helyre húzódni. Többen segítségért kiáltoztak, és a látásukat féltették. A meteorológiai szolgálat értetlenül áll a jelenség előtt, ám mint mondják, egyelőre nem várható hasonló vihar azon a tájon.

***

Sport. Meglepetésre csak nagy nehézségek árán teljesítette a Jeruzsálem-Damaszkusz távot Tarzuszi Saul, aki pedig korábban jó és kitartó futó hírében állt. A cél felé közeledve elvesztette egyensúlyát, a földre esett, és még szeme világa is veszélyben forgott. A szerencsétlenül járt sportolót társai részesítették elsősegélyben, majd egy közeli ápolási centrumba szállították. Állapotáról későbbi adásunkban beszámolunk.

***

Mi pedig itt vagyunk megint, hol is lehetnénk máshol, és mindjárt kiderül, mit tud ez a fiú valójában. Nagy tapsot Palinak! Palikám, fáradj a mikrofonhoz, ott vár már, ahogy kérted, a pengő cimbalom! A zengő ércet meg átutaljuk, jó lesz-e úgy?

***

Szalézi Szent Ferenc, könyörögj értünk, médiamunkásokért. Ránk fér.

 

Minden vélemény számít!