VJa

A kód megfejtése egyszerű: Vácz Jenő jezsuita atya, aki évtizedeken keresztül volt a püspökszentlászlói Életrendezés Házának apostola.
Régóta tervezzük Piffkó Lacival, Dobosi Lacival és Deme Tamással, hogy szellemi és lelki örökségét összegyűjtjük és közkinccsé tesszük.

LEGFRISSEBB FEJLEMÉNY: WWW.VACZJENOSJ.BLOG.HU

A könyvek előkészítése nehézkesen halad, hiszen hosszú idő, és nagyon nagy munka leltározni és feldolgozni azt a több száz hangkazettát, amelyek Jenő atya beszédeit, lelkigyakorlatait, elmélkedéseit őrzik.
Ennek a feldolgozásnak most már a vége felé járunk – hála a sok lelkes segítőnek, akik idejükből, energiájukból rengeteget áldoztak arra, hogy a több száz órányi hangfelvétel lassan ezer oldalnyi gépelt szöveggé váljék.

A következő feladat ezeknek a – sokszor töredékes – szövegeknek a rendszerezése, rostálása, szerkesztése. Feleségem, Margit ennek a munkának a jó részét elvégezte; a katalogizálás, a kazetták rendszerezése, az átláthatóság mind-mind neki köszönhető.

Nem tudom azt ígérni, hogy néhány héten belül elkészül a szöveggondozás munkája… Azt azonban igen, hogy a hangfelvételek folyamatosan felkerülnek ezekre az oldalakra, és bárki számára hozzáférhetőek lesznek. A digitalizálás heroikus munkáját Kálovics Laci végezte és végzi, nem tudjuk neki eléggé megköszönni.

A közeljövőben ezekre a bővítésekre lehet számítani:

Érdemes vissza-visszanézni az oldalra, hamarosan bővülünk.

Egy hozzászólás a(z) “VJa” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!