Új feladat

Mivel az MTV január 1-jének estéjén kiadta a közleményt, hozzáfűznék néhány gondolatot.

Kaptam egy egyszerre veszedelmes és egyszerre inspiráló felkérést: alakítsam ki az MTV új, gyermek- és ifjúsági tematikus csatornáját. Mivel olyan munkatársakat sikerült megnyernem társnak, akik nálam tapasztaltabbak, kreatívabbak, ráadásul akikben bízom és akik támogatnak, hosszas hezitálás után vállaltam a felkérést.

A következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy a Magyar Televízió képes legyen méltó színvonalon törleszteni régi adósságát, amelyet a 18 év alatti korosztállyal szemben évek óta felhalmozott.

Vagy legalább elkezdje törleszteni.

Vagy legalább megpróbálja elkezdeni.

Ilyenkor szokott következni az efféle írásokban az a rész, hogy hajrá, előre, most váltjuk meg a világot… Mivel azonban úttörőnek lenni nem hálás feladat, azzal is tisztában vagyok, hogy a személyes bukás esélye gyakorlatilag százszázalékos.

De – és ez a fontosabb szempont – azt is hiszem, hogy szellemiséget kialakítani, értéket adni és felmutatni még akkor is érdemes, ha a személyes siker reménye csekély. Alapozni, útnak indítani, minőségre nevelni és hosszú távra tervezni még akkor is szükséges, ha az elmúlt évtizedek éppen nem a hosszú távú tervek értelméről győztek meg bennünket. Nem saját magamnak, hanem a célkorosztálynak remélek sikert és szellemi javakat. Miközben próbálok reálisan gondolkodni. Hiszen annál csak jobb lehet.

Ha minden ígéret igaznak bizonyul, a képernyőről és a belpolitikából sem tűnök el teljesen, bár az új feladattól azt is remélem, hogy általa némi távolságot tudok venni a napi politikai adok-kapoktól. Üdítő lenne.

Ha a dolgot őt magát nézzük: a kezdeményezés szép és nemes. A cél lehet közös: a gyerekekért és a fiatalokért szeretnénk dolgozni.

Sok sikert – mindannyiunknak.

Egy hozzászólás a(z) “Új feladat” bejegyzéshez

 1. Háát Gergő!
  Nem semmi, hogy mennyi energiád van! És az időbeosztási fenomenalitásod… Tanítanod kellene! Én két gyerek és munka mellett is gyakran kínlódom ezzel. Úgyhogy mostantól jobban figyellek, hátha egyszer összeáll a kép a titokról! :)

  Szóval, gratula a kinevezéshez, és a hozzáállásodhoz! Nagyon sokat nyerhetünk ezzel a választással!
  Drukkolok neked, hogy “bírjad cérnával”, és hogy időben észre vedd, ha “szakadna az a cérna”! :) Mert ez az igazán nagy művészet szerintem!

  Addig is kitartást, jó munkát, és Isten áldását kívánom munkádra, de a családodra legalább annyira, vagyis még inkább!
  Regi

Minden vélemény számít!