család kategória bejegyzései

Tíz év elmúlt… és ugye jön majd még…

Valami furcsa összehangolódás,
Valami ritka rend –
Mély belső bizonyosság idebent –
Orkán ordíthat aztán odakünt,
Bent:
Csend.
A Béke itt kezdődik.
Bent:
Csend.
Isten hozott.
(Reményik Sándor)

Tíz évvel ezelőtt ezt a versrészletet írtuk az esküvői meghívónkra.

Tíz évvel ezelőtt családunk és barátaink sokasága kísért és erősített meg bennünket.

Most, tíz év elteltével hálát adunk a sok boldogító örömért, és köszönetet mondunk az erősítő nehézségekért is.

Most, tíz év elteltével már gyermekeinkkel együtt kérjük a Teremtő és Megtartó kegyelmét a következő évtizedekhez.

Mint a képeken is látszik, tíz év alatt változtunk egy keveset. De együtt változni öröm és ajándék.

In memoriam Fülesbagoly

Jónap Rita készített velem egy interjút a Fülesbagoly című rejtvénymagazin számára; a júniusi lapszámban jelent volna meg. azonban a lap hirtelen megszűnt; olyannyira hirtelen, hogy már a júniusi szám sem jelenik meg. Így az interjú sem – legalábbis nyomtatásban nem. Csak itt, a weboldalon – emlékeztetve egyúttal egy húszéves magazinra is.
Amikor utoljára láttam, így festett a szöveg:

„Süveges Gergő a legnagyobb király” – hirdették az internetes portálok a választások első fordulója után. A műsorvezető rendkívül talpraesetten kerekedett felül a nehézségeken, humorral, iróniával fűszerezte a tőle megszokott precizitást. A 33 éves fiatalember elismert tévés, szerkesztő és publicista, mégis életében első helyen a család áll, felesége és négy gyermeke.

Az interjú helyszíne Gergő legnagyobb lányának iskolája. Amíg Borka táncórán van, a nagycsaládos életről, az apaságról, a család és a munka egyensúlyáról beszélgetünk.

A te munkád komoly stresszel, felfokozott indulatokkal jár. Könnyen megy a váltás, amikor hazaérsz?

Igen. Amikor kilépek a stúdióból, többnyire felhívom a feleségem, és egyeztetjük a további teendőket; mit kell hazafelé vásárolni, elintézni. Szerintem ez döntően személyiségtípus kérdése. Nem azt mondom, hogy külön tudom választani, bennem egész egyszerűen külön válik a két dolog. A másik kérdés az, hogy mit értünk stressz alatt. Én sokkal inkább kihívásként élem meg a munkámat, kíváncsian nézek minden feladat elé. Egy új műsor, egy újfajta feladat persze mindig nagyobb izgalom, de ez idővel elül.

In memoriam Fülesbagoly bővebben…

Interjú a Bestben

2010. március 5-én jelent meg Kun Zsuzsa írása a Best magazinban. A tördelt változat ITT látható, a szöveg pedig így festett, amikor utoljára láttam:

Házasságpárti, nem híve az együttélésnek
„Néha veszekszünk a feleségemmel, de nem visszük át a sérelmeket másnapra.”

Süveges Gergő, az MTV híradósa
„Nincs televíziónk, mi egymásra figyelünk”

Mielőtt megnősült, öt évig udvarolt szerelmének. Ez idő alatt naponta találkoztak, mindent együtt csináltak, ám eszükbe sem jutott, hogy összeköltözzenek vagy egymáséi legyenek. Gergő számára természetes, hogy az együttélésnek, az intim kapcsolatnak, a gyerekvállalásnak feltétele a házasság.

Interjú a Bestben bővebben…